Praktische cottage tuin

Voor hun nieuwbouwwoning waren Lisa en Michiel op zoek naar een groen, weelderig tuinontwerp dat tegelijkertijd veel ruimte biedt om in te ontspannen en voor hun zoon om in te spelen. Lisa en Michiel vinden het geen probleem om zelf wat onderhoud te doen en willen graag ruimte om groentes en kruiden te kweken.

Ze wilden geen strakke tuin, maar juist organische vormen. Dat was uiteraard geen probleem. Met de oude klinkers creëerde ik een golvend pad dat qua patroon doorloopt in het ronde terras. De strook gras biedt naast een speelplek ook ruimte als familie en vrienden langskomen. Planten zoals Heuchera, Allium, Ajuga en Gaura zorgen voor kleur en speelsheid. De Acer griseum groeit in de loop van de tijd met de het gezin mee en zorgt voor de nodige schaduw.
 

De aanleg van deze tuin werd verzorgd door de hovenier, het inplanten deed ik samen met de klant.

Wil jij ook een praktisch tuinontwerp?

"Frauke heeft van onze tuin een plaatje gemaakt. Dankzij haar is onze tuin getransformeerd van een onkruidjungle naar een klein paradijsje. zE heeft veel kennis van zaken en is altijd bereid mee te denken. Kortom: top gedaan!"

-Lisa & Michiel

Illustratie plant

Diervriendelijke stadstuin

Een smalle stadstuin, dichtbij het centrum van Utrecht. Marijke en Eelco wilde graag een tuin die in elk seizoen aantrekkelijk is en gevuld is met diervriendelijke planten. Ook wilde Eelco graag hop (om zelf bier van te brouwen), ruimte voor een composthoop, een moestuinbak voor Marijke en meer borders.

 

Voor Marijke en Eelco heb ik een tuin ontworpen die groter lijkt dan hij is. Door grotere planten vooraan te zetten, kun je de tuin niet in één oogopslag overzien. Daardoor wordt de illusie gecreëerd dat de tuin groter is dan dat deze in werkelijkheid is. In het midden plaatste ik een grote border die wordt omringd door een muurtje van stapelstenen. In de kieren kunnen insecten nestelen en overwinteren.

 

De uitwerking wilde Marijke en Eelco graag zelf doen, dus leverde ik een uitgebreid stappenplan met een overzicht van alle nodige werkzaamheden en materialen.

 

Wil jij ook een diervriendelijk tuinontwerp? 

“Een prachtontwerp van een tuin waarin al onze wensen – en dat waren er aardig wat – verwerkt zijn. Er was véél meer mogelijk dan we dachten in onze (langwerpige) postzegeltuin.”

-Marijke & Eelco

Illustratie plant

kleurrijk Beplantingsadvies

Renée en Ard waren tevreden met de lay-out van hun huidige tuin. Alleen de beplanting kon wel een update gebruiken. Ze wilden graag in elk seizoen iets groens in de tuin. De bestaande sering moest blijven en verder wilden Renée en Ard graag de kleuren blauw, paars en wit in hun tuin terugzien. 

 

Door een vroegbloeiende en wintergroene clematis over een stenen muur te laten groeien, wordt het terras meer bij de tuin betrokken en voelt het meer als een geheel. Door middel van hogere beplanting zoals Pennisetum alopecuroides 'Hameln' blijven de iets lager geplaatste kliko’s uit het zicht.

 

Interesse in een beplantingsplan op maat?

"Ik heb een paar planten opgegeven die ik mooi vind en een kleurpalet. Frauke heeft daar zo'n mooie combinatie voor mijn tuin van gemaakt. Echt een vakvrouw!"

-Renée & Ard

Illustratie plant

Overige projecten