top of page

Een natuurlijk tuinontwerp

Nieuwbouwtuin? Verhuisd of voldoet je huidige tuin niet meer aan je wensen? Dan is een compleet tuinontwerp de juiste keuze voor jou. Op basis van jouw wensen neem ik jou stap voor stap mee in de ontwikkeling van jouw natuurlijke tuinontwerp. Van schetsen tot een compleet plan waarin alle informatie zit die jij nodig hebt om het ontwerp te (laten) realiseren.  

Wat ontvang ik?

Een compleet tuinontwerp van Matabiru bevat alle informatie die je nodig hebt om het ontwerp uit te (laten) voeren! Maar wat zit er precies allemaal in? Nou dit:

  • Een uniek ontwerp voor jouw natuurlijke tuin.

  • Een uitgebreid beplantingsplan vol geschikte planten met bijbehorende informatie. Denk aan de bloeitijd, de hoogte en of de plant wintergroen is.

  • Een verzorgingskalender zodat jij precies weet wat je tuin nodig heeft om te groeien.

  • Een verlichtingsplan.

  • Detailtekeningen voor nieuwe onderdelen zoals de schuur, pergola of zandbak. 

  • Een lijst met alle gebruikte materialen en waar jij die kunt aanschaffen. 

  • Extra tips om je te helpen bij de realisatie van jouw nieuwe tuin. 

Alles gebundeld in een mooi document.

De exacte kosten voor een compleet tuinontwerp bereken ik op basis van het formaat van jouw tuin en je wensen. Een compleet tuinontwerp gaat vanaf €935,-

Werkwijze

Elk tuinontwerp begint bij een kennismaking. Ik kom bij jou op locatie en noteer alle wensen en eisen die jij hebt. Denk aan kliko's in de tuin, ruimte voor fietsen, maar ook zaken als huisdieren, kleine kinderen of een achterom zijn van belang voor een passend tuinontwerp. Ik meet gelijk de tuin in. Zo weet ik precies hoe breed die deur is en waar de regenpijp zit. 

Na de kennismaking ontvang je van mij de offerte. Daarin lees je naast de prijs voor het ontwerp ook een korte samenvatting van wat wij bespraken en mijn werkwijze.

Is de offerte akkoord? Leuk! Dan ga ik aan de slag met schetsen. Wat is een fijne plek voor een terras? Waar kan het gewenste speelhuisje komen? Is er ruimte voor een composthoop of juist een rommelhoek voor egels? De verschillende opties leg ik aan jullie voor tijdens de schetsbespreking. 

Op basis van jullie feedback op de schetsen ga ik het definitieve ontwerp opstellen. Ik maak dan het beplantingsplan en alle details voor bijvoorbeeld de pergola uittekenen. 

Het complete tuinontwerp ontvang jij via de post. 

bottom of page