top of page

De eetbare tuin: zie je eten groeien!

Van zelfgekweekt eten geniet je meer, het scheelt geld en je bespaart verpakkingsmateriaal. De huidige siertuin vindt zijn oorsprong in de nutstuin. Een tuin die niet ter decoratie wordt gebruikt, maar fungeert als moes-, kruiden- of medicinale tuin. Deze werd vaak onderhouden door adelijke families of kerkelijke instantie in een ommuurde omgeving. Tegenwoordig zijn de meeste privétuinen voornamelijk gevuld met decoratieve planten. Ze vormen een plek om te ontspannen. Zonde eigenlijk, want ontspanning en nut kunnen heel goed samengaan. Ik pleit er dan ook voor om een beetje nut terug te brengen in decoratieve tuinen. Ik help je graag op weg naar je volgende maaltijd.

Van zelfgekweekt eten geniet je meer, het scheelt geld en je bespaart verpakkingsmateriaal.

Kruidige explosie

Verse kruiden zorgen voor een explosie aan geur en smaak in je ovenschotel of pastagerecht. Maar niet alleen je eten fleurt op van verse kruiden, ze geven ook je tuin een extra dimensie. De geur die van de kruiden afkomt als je er met je hand of been doorheen aait, is heerlijk. Plant vooral tijm, rozemarijn en munt in je borders. Ze geven een zalige geur af en vlinders, bijen en andere insecten zullen je dankbaar zijn.

Verse kruiden zorgen voor een explosie aan geur en smaak in je ovenschotel of pastagerecht. Maar niet alleen je eten fleurt op van verse kruiden, ze geven ook je tuin een extra dimensie.