top of page

Kinderboeken over de natuur

Ik ben dol op lezen. Als jong meisje kroop ik al graag op schoot bij mijn moeder terwijl ze voorlas uit boeken als Narnia of De geheime tuin. Heerlijk om helemaal te verdwijnen in een andere wereld waar dieren praatten, de natuur zijn gang kon gaan en kinderen serieus werden genomen.


In de vele boeken die ik in mijn leven heb gelezen, zit een rode draad: de natuur. Wil jij jouw kind, nichtje, buurjongen of kleinkind ook de liefde voor de natuur meegeven? Dan heb ik een paar mooie boekentips voor je.


Het bijzondere beestjes boek

Hoe langzaam gaat een slak? Waarom lopen mieren in een rijtje? Je ontdekt het in dit super informatieve boek over een breed scala aan dieren. Het boek werd geschreven door Yuval Zommer en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Erik of het klein insectenboek

Ga samen met Erik Pinksterbloem op ontdekkingsreis in de wereld van insecten. Tijdens zijn reis ontdekt Erik niet alleen heel veel over insecten, maar ook over zichzelf. Het boek werd geschreven door Godfried Bomans en kwam uit in 1941. Het is geschikt voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud.


Het zwammenboek

Een boek vol zwammen en schimmels. Ontdek welke paddenstoelen giftig zijn en wat het belang is van schimmels in ons ecosysteem. Dit boek kwam uit in 2022 en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het werd geschreven door Katie Scott en Ester Gaya


Het begint met een zaadje

Aan de hand van prachtige illustraties en poëtische teksten laat Laura je de kracht van een zaadje zien en de samenhang met dieren als vlinders, uilen en eekhoorntjes. Dit boek werd geschreven door Laura Knowles en kwam uit in 2020. Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.


De geheime tuin

Mijn absolute favoriet waarin Mary terechtkomt in het landhuis van haar oom nadat haar ouders zijn overleden. In de tuin komt Mary een afgesloten en ommuurd stuk tegen. Ze gaat op zoek naar de sleutel en samen met haar verwende neefje beleeft ze prachtige avonturen in en rond de geheime tuin. Dit boek werd geschreven door Frances Hodgson Burnett. De eerste editie kwam in 1911 uit en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.


Zin om zelf een film te kijken over de natuur? Ik help je graag op weg met mijn filmtips.
コメント


bottom of page