top of page

Droogtebestendige planten

Iedereen heeft wel zo’n hoekje in de tuin. Zo’n hoekje waar het kurkdroog is, ongeacht hoeveel water je geeft. Speciaal voor die hoekjes maakte ik deze lijst van droogtebestendige planten.



Lavendel

Kruidachtigen doen het bijna altijd goed op droge plekken. Zo ook de Lavandual angustifolia. Deze plant bloeit meestal in juli tot augustus en wordt zo’n 80 cm hoog. Het zilvergrijze blad geeft ook in de winter een mooi beeld.


Lamsoor

Limonium latifolium is niet wintergroen, maar doet het prima in de droge grond. Lamsoor bloeit in juli en augustus en wordt zo’n 50 cm hoog.



Pijpestrootje

Siergrassen hebben over het algemeen geen problemen met droogte. De Molinia arundinacea komt in vele soorten, maar gemiddeld worden ze allemaal ongeveer 100 cm hoog. Het silhouet geeft een mooie structuur aan de wintertuin.



Duizendblad

Achillea millefolium is een prachtige plant voor op droge plekken. Er zullen talloze insecten op af komen als deze in juni en juli bloeit. Dit duizendblad wordt zo’n 90 cm hoog.


Prikneus

Prikneus dankt zijn naam aan het kleine kroontje in zijn bloemen. Die prikt in je neus als je te dichtbij komt. Het zilvergrijze blad is een mooie afwisseling tussen al het groene blad in de tuin. De Lychnis coronaria is verkrijgbaar in wit en roze. Beide varianten bloeien in juni en juli en worden zo’n 70 cm hoog.


Hemelsleutel

Van juli tot september zitten de bloemen van de Sedum spectabile vol met insecten. Een lange bloeier dus en eentje die van een droge plek houdt. De hemelsleutel wordt zo’n 50 cm hoog en is familie van de vetplant.

Vlinderstruik

Buddleja davidii is ook zo’n insectentrekker. Van juli tot september zullen de vlinders en bijen je dankbaar zijn. Er zijn inmiddels vele soorten in allerlei kleuren. De meeste worden zo’n 250 cm hoog.



Salie

De Salvia nemorosa kent vele varianten. Over het algemeen doen ze het allemaal goed op de droge grond. Bloeien doen ze in mei tot augustus met kleuren van paars tot roze of wit.


En hoe je dat droge stuk in je tuin voorziet van water? Lees mijn tips voor het opvangen van regenwater.


Comments


bottom of page