top of page

Duurzame tuinaccessoires

Biologische beplanting, waterdoorlatende tegels en verantwoord gekapt hout is natuurlijk een prachtig uitgangspunt voor elke tuin. Maar ook voor tuinmeubels en -accessoires zijn er steeds meer duurzame opties. Ik zet een aantal mogelijkheden op een rijtje:

Hartman Seaqual kussens

Uiteraard wil je comfortabel zitten in je tuin. De meeste tuinkussens worden voor een groot gedeelte gemaakt van plasticvezels. Dat maakt gemakkelijk schoon en houdt vocht enigszins op afstand. Maar het kan nu ook beter, namelijk met de Seaqual kussens van Hartman.


Het Seaqual Initiative zet zich in voor het opschonen van de oceanen. Aangesloten vissers leveren het door hen gevangen plastic in. Dit plastic wordt gerecycled en verwerkt in o.a. de kleurrijke Seaqual-kussens van Hartman.


Bamboe-meubelen

Op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Kijk dan eens bij de meubelen die zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is een duurzaam materiaal omdat het snel groeit en daardoor het milieu minder belast. Bamboe meubelen hebben een levensduur van 20 tot 25 jaar. Je kunt er dus lekker lang van genieten.


Bamboe meubelen zijn bij verschillende winkels te koop, o.a. bij Bamboebaas in Hegelsom


Vogelhuisje van gerecycled hout

Een duurzame tuin houdt niet alleen rekening met de mens, maar ook met de dieren. Hang dus vooral ook een mooi insectenhotel en vogelhuisje op. In de webwinkel van Vivara kun je voor bijna elk tuindier een mooi onderkomen vinden. Van vogelbad tot egelhuis.


Maar helemaal duurzaam is een vogelhuis van hergebruikt hout. Bij Klompenschuurtje hebben ze vogelhuisjes van verschillende afmetingen zodat je specifiek voor jouw tuinbewoners kunt shoppen.


Elektrische barbecue

Eten in de tuin is natuurlijk heel fijn. De barbecue is daarbij een vaak gebruikte tool om veel lekkers op tafel te zetten. Wist jij dat er bij een traditionele barbecue fijnstof vrijkomt? Niet heel fijn voor jouw longen en die van je bezoekers. Kies daarom voor een elektrische barbecue.

Weber heeft tegenwoordig een groot assortiment aan elektrische barbecues. Van tafelmodellen tot grote varianten die geschikt zijn voor familiefeesten. Koop een niet te grote barbecue, dan gaat er veel energie verloren bij het verwarmen van je eten. En kies ook eens vaker voor meer plantaardige alternatieven voor op die mooie barbecue. Dat scheelt ook een hoop CO2!Comments


bottom of page